Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada z arbuzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda mineralna litr
cukier brązowy 2 łyżki
sok z cytryny szt
arbuz 500 g
kostki lodu

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada z arbuzem

200 ml wody , cukier i sok z cytryny doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok. 8-10 minut. do uzyskania konsystencji syropu. Uzyskany napój schłodzić. Miąższ arbuza przetrzeć przez sito (ewentualnie wcześniej przygotować puree). Kostki lodu włożyć do dużego dzbanka, wlać sok z arbuza. Wymieszać z syropem i zalać wodą mineralną. Lemoniadę przelewać do szklanek.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.06.2016 16:31
doskonale ugasi pragnienie upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak