Lekko słony czekoladowiec z bananami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    175 gram
  • jajka

    3
  • kakao

    25 gram
  • proszek do pieczenia

    1 1/2 łyżeczki
  • banan

    2
  • czekolada gorzka

    50 gram
  • czekolada mleczna

    50 gram
  • cukier trzcinowy

    170 gram
  • masło

    150 gram
  • orzeszki ziemne

    do posypania ciasta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany rozgnieć widelcem.
Masło z cukrem utrzyj na puszystą masę,cały mieszając dodawaj po 1 jajku.
Czekolady rozpuść w kąpieli wodnej.
Do miski przesiej mąkę,kakao i proszek do pieczenia,przesyp do utartego masła.
Dodaj czekolady i banany.Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.
Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.
Wierzch posyp orzeszkami i piecz przez około 50 minut w 180 C.
Ewa Wojtaszko
Orzeszki powinny być słone

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 25.07.2015 09:56
fajny deserek,podoba mi sie :-)
monikaT83 24.07.2015 22:51
bardzo ciekawy pomysł:)
Saga123 24.07.2015 20:40
ciekawy przepis :)
Wiktoria29 24.07.2015 19:09
fajny przepis
Aannkaa82 24.07.2015 16:16
wygląda bardzo apetycznie :)
gosia561 24.07.2015 16:08
niezły taki domowy
inka2012 24.07.2015 15:46
smakowicie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat