Lekka zdrowa dietetyczna rolada z dorsza z szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 szt
  • szpinak świeży

    1 garsc
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • ryż

    1 szklanki
  • masło

    1 łyzeczka
  • ogórek

    1 szt
  • dymka

  • cebula czerwona

  • oliwa

  • sól

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości. Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min. Ryż gotujemy według przepisu. ogórka i cebule kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy. Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 17.08.2012 20:32
bardzo ciekawe ;)
Justyna Jussstiii 20.04.2012 12:33
super
iwa643 19.04.2012 06:21
Na koniec całe danie kropimy cytryna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat