Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z selera i sera Capreggio

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 3 kawałki
ser capreggio 1 szt
jajko 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
pomidory 2 szt
olej lniany
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z selera i sera Capreggio

Ser kroimy w kosteczkę . Seler naciowy myjemy obieramy jak rabarbar i kroimy w cienkie plasterki. Pomidora myjemy usuwamy z niego skórkę i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo , po ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Składniki lekko mieszamy. Solimy solą morską i dodajemy pieprz kolorowy grubo mielony. Dodajemy olej lniany - mieszamy i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak