Legumina bananowa

Legumina bananowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    3 szt.
  • jaja

    3 szt.
  • tłuszcz do formy

    1 szt.
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • śmietana 30%

    0,5 litra
  • kasza manna

    1 ugotowana
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Legumina bananowa

Na spodzie wysmarowanej tłuszczem formy rozkładamy połowę pokrojonych w półplasterki bananów, na nich pokrojoną w kostkę kaszę manną i na wierzchu znowu banany. Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, gdy masa będzie jednolita ubijając dodajemy śmietankę. Całością zalewamy banany z kaszą.
Danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 160 st i zapiekamy ok 30 min. Podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat