Leczo z mięsem mielonym

Leczo z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • pomidory

    4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • bazylia

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, papryki oczyścić i pokroić w kostkę, cukinię pokroić w trójkąty, fasolę czerwoną odcedzić i opłukać, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W dużym rondlu na oleju obsmażyć mięso mielone, następnie dodać cebulę i chwilę razem smażyć. Następnie kolejno dodawać paprykę czerwoną i papryczkę chili, ziemniaki, cukinię, pomidory oraz fasolę czerwoną. Całość podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat