Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kurczakiem
Z fasolki szparagowej obciąć końcówki, opłukać i pokroić na kawałki około 2 cm. Marchew obrać opłukać i pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić. Cukinię i bakłażan pokroić w grubą kostkę. Z papryki usunąć środek i pokroić w kostkę. Marchew i fasolkę obgotować na półmiękko. Cukinie i bakłażan podsmażyć. Pomidory udusić na maśle.
Pierś z kurczaka podsmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą do zanurzenia, dodać przyprawy i poddusić około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w łyżce wody i dodać do garnka. Dodać łyżkę ketchupu. Doprawić do smaku papryką słodką, solą, pieprzem, kurkumą i ziołami prowansalskimi.