Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią
W miedzyczasie parzymy pomidory i obieramy ze skóry. Kroimy na kawałki i dodajemy do cebulki i mięsa. Dolewamy również pomidory z puszki i dodajemy kukurydzę. Solimy, pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem. Paprykę kroimy na kawałki lub paski, cukinie myjemy (nie obieramy ze skórki) i kroimy na plasterki/kawałki.Wszystko wrzucamy do pozostałych warzyw i mięsa. Mieszamy. DoOprawiamy czosnkiem (można przecisnąć przez praskę lub pokroić drobno), papryką słodką i ostrą i ew solą i pieprzem. Dusimy aż warzywa będa miękkie ale nie rozgotowane. Całość przyrządzania nie powinna nam zająć wiecej niż ok. godziny czasu. Leczo podajemy z ryżem lub pieczywem. Można posypać koperkiem lub natką pietruszki.