Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Leczo na bogato

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
3 sztuka
papryka żółta
1 sztuka
cukinia
2 sztuki
bakłażan
1 sztuka
pieczarki
25 dekagram
cebula
2 sztuki
kiełbasa podwawelska
40 dekagram
boczek wędzony
20 dekagram
pomidory krojone z puszki
1 puszka
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
cukier
2 łyżeczki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1/2 łyżeczki
czosnek ząbki
1 sztuka
oliwa
1 łyżka
papryka zielona
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo na bogato

Papryki oczyścić z nasion i białych części. Papryki, cukinię, bakłażana pokroić w większą kostkę i przełożyć do garnka. Podlać szklanką wody i chwilę dusić. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na oliwie. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przełożyć do garnka z warzywami. Kiełbasę i boczek pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Dodać do warzyw. Wszystko dusić, ale nie dopuścić do rozgotowania. Pomidory zmiksować z chili, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, koncentratem, solą i pieprzem. Wlać do garnka i chwilę podgotować. Ewentualnie doprawić. Podawać gorące ze świeżym pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 11.02.2017 17:04
fajne smaczne danie
jan_mag 07.11.2016 15:38
Kolorowe :)
pestka 24.07.2016 15:15
bardzo smaczne leczo
EmciaPichci 10.06.2013 12:05
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak