Leczo na bogato

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cukinia

    2 sztuki
  • bakłażan

    1 sztuka
  • pieczarki

    25 dekagram
  • cebula

    2 sztuki
  • kiełbasa podwawelska

    40 dekagram
  • boczek wędzony

    20 dekagram
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • czosnek ząbki

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • papryka zielona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić z nasion i białych części. Papryki, cukinię, bakłażana pokroić w większą kostkę i przełożyć do garnka. Podlać szklanką wody i chwilę dusić. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na oliwie. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przełożyć do garnka z warzywami. Kiełbasę i boczek pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Dodać do warzyw. Wszystko dusić, ale nie dopuścić do rozgotowania. Pomidory zmiksować z chili, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, koncentratem, solą i pieprzem. Wlać do garnka i chwilę podgotować. Ewentualnie doprawić. Podawać gorące ze świeżym pieczywem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 11.02.2017 17:04
fajne smaczne danie
jan_mag 07.11.2016 15:38
Kolorowe :)
pestka 24.07.2016 15:15
bardzo smaczne leczo
EmciaPichci 10.06.2013 12:05
pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat