Leczo do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • olej

    4 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • papryka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę pokroić w krótkie paski. Z pomidorów usunąć skórkę i pokroić na ćwiartki, cebulę pokroić w plastry. Podsmażamy cebulę. Do garnka wsypujemy gotową cebulę, dodajemy paprykę i pomidory oraz przyprawy: olej, cukier i sól. Dusimy ok 30 min. Gdy warzywa już będą miękkie wsadzamy je do słoików i pasteryzujemy ok 7 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta2604 07.10.2013 15:08
bardzo fajne
cooleczka 10.12.2012 22:39
moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
cooleczka 10.12.2012 22:39
moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
cooleczka 10.12.2012 22:39
moja teściowa robi takie, tylko że z kiełbasą, ale nigdy nie stało dłużej niż miesiąc ;)
Stenka 21.07.2012 21:53
mnie brakuje kabaczka albo cukini
gottrina 08.02.2012 18:18
Kiełbasę można dodać oczywiście ale to jest leczo do słoików i taka kiełbasa w słoiku jak bedzie stala np całą zimę to może się zepsuć
Izabela/bella81 07.01.2012 00:08
a ja bym dodała jeszcze kiełbaski:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat