Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 duża
  • fasolka szaragowa

    20 dag
  • parówki cienkie

    2 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • pomidory

    2 duże
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • pieprz

  • sól

  • papryka mielona

  • papryka

    2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Leczo

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo foto
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Dodać umytą, obraną i pokrojoną fasolkę. Chwilę smażyć, wlać szklankę wody i gotować 5 minut.
Krok 2 - Leczo foto
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i dodać do cebuli. Wrzucić listki laurowe
Krok 3 - Leczo foto
Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Parówki pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju i dodać do warzyw
Krok 4 - Leczo foto
Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

fotoviderek 25.07.2013 09:24
Świetne to leczo :)
jeta72 06.05.2013 15:09
uwielbiam :-)
Pani Domu 11.02.2013 21:09
apetyczne, zdrowe i kolorowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat