Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kiszona kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron łazanki 200 gram
kapusta kiszona 350 gram
kiełbasa podwawelska 500 gram
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula biała 3 sztuki
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kiszona kapustą

W garnku z osoloną wodą i z dodatkiem łyżki oliwy gotujemy makaron łazanki. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i zalewamy wodą, również gotujemy, aż zmięknie. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy na nim najpierw kiełbasę, a gdy ta uzyska złotawy kolor dodajemy cebulę. Wszystko razem smażymy. Ugotowany makaron i kapustę odcedzamy i przerzucamy do jednego garnka. Dodajemy odrobinę wody, aby się nie przypaliło. Następnie dodajemy cebulę z kiełbasę. Całość doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Przez 10 minut trzymamy jeszcze na ogniu i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 25.07.2015 20:57
z chęciąbym spróbował
w mojej kuchni 21.03.2015 13:26
pyszne jedzonko do zjedzenia
Ewelina1991 21.03.2015 09:06
smaczne łazanki
Mancia w kuchni 21.03.2015 08:16
łazanki - takie proste a tak pyszne ;) dzięki za pomysł na obiad! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak