Łazanki z kiszona kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazanki

    200 gram
  • kapusta kiszona

    350 gram
  • kiełbasa podwawelska

    500 gram
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • cebula biała

    3 sztuki
  • olej

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku z osoloną wodą i z dodatkiem łyżki oliwy gotujemy makaron łazanki. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i zalewamy wodą, również gotujemy, aż zmięknie. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy na nim najpierw kiełbasę, a gdy ta uzyska złotawy kolor dodajemy cebulę. Wszystko razem smażymy. Ugotowany makaron i kapustę odcedzamy i przerzucamy do jednego garnka. Dodajemy odrobinę wody, aby się nie przypaliło. Następnie dodajemy cebulę z kiełbasę. Całość doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Przez 10 minut trzymamy jeszcze na ogniu i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 25.07.2015 20:57
z chęciąbym spróbował
w mojej kuchni 21.03.2015 13:26
pyszne jedzonko do zjedzenia
Ewelina1991 21.03.2015 09:06
smaczne łazanki
Mancia w kuchni 21.03.2015 08:16
łazanki - takie proste a tak pyszne ;) dzięki za pomysł na obiad! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat