Łazanki z kapusty słodkiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 mała główka
  • cebula

    1 mała szt.
  • kiełbasa śląska

    20 dkg
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sól

  • makaron łazanki

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować ,ugotować w małej ilości wody,z dodatkiem Kucharka.Gdy kapusta będzie miękka odcedzić.Obraną cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na gorącym oleju,dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę,dusić kilka minut.Ugotować makaron w osolonej wodzie ,odcedzić .Dodać razem z kapustą do usmażonej cebuli z kiełbasą,doprawić pieprzem i w razie potrzeby kucharkiem i dokładnie mieszając podsmażyć około 5 minut.
Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 13.02.2016 20:28
Uwielbiam takie łazanki
dorrota 13.02.2014 19:36
fajne połączenia:)
Alex_M 31.01.2014 16:19
bardzo dobre danie :)
fotoviderek 14.06.2013 07:23
Świetny pomysł :)
Grażyna13 11.05.2013 17:19
Co za pyszności :)
Grazyna0211 13.04.2013 14:41
bardzo lubię łazanki ze słodkiej kapusty
romanrafal 21.02.2013 17:03
pycha
mirosława4 22.01.2013 15:18
apetyczne jedzonko
Seba 25.12.2012 00:32
fajne
misia53 10.12.2012 13:16
a ja po prostu muszę takie zrobić ,bo zawsze robię z kiszonej kapusty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat