Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z gotowanymi pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
makaron łazanki 250 g
kiełbasa wiejska 1 szt
cebula 2 szt
parówki 4 szt
pieczarki 300 g
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól i pieprz
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z gotowanymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę nalezy opłukać, a po wyciśnięciu pokroić drobno. Zalewamy ją wodą dodajemy ziele angielski, liść i gotujemy ok godziny aż będzie miękka.
Krok 1 - Łazanki z gotowanymi pieczarkami foto
2
W tym czasie gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron, odcedzamy.
Krok 2 - Łazanki z gotowanymi pieczarkami foto
3
Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki
Krok 3 - Łazanki z gotowanymi pieczarkami foto
4
i gotujemy w lekko osolonym wrzątku 5 minut.
Krok 4 - Łazanki z gotowanymi pieczarkami foto
5
Odcedzamy na sitku.
Krok 5 - Łazanki z gotowanymi pieczarkami foto
6
Pokrojoną drobno cebule podsmażamy na oleju,
Krok 6 - Łazanki z gotowanymi pieczarkami foto
7
następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i parówki i podsmażamy całość. Kapustę odcedzamy i dodajemy do niej zawartość patelni oraz pieczarki i makaron. Całość doprawiamy sola i pieprzem, mieszamy, podsmażamy razem kilka minut i podajemy.
Krok 7 - Łazanki z gotowanymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak