Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z czerwoną kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 500 g
makaron łazanki 200 g
boczek wędzony 200 g
cebula
masło 1 łyżka
sok z cytryny
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z czerwoną kapustą

Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby uzupełniamy płyn).
Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty (osączonej z płynu).
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła ,razem z makaronem dodajemy do kapusty. Całość lekko podsmażamy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 12.11.2014 13:18
fajny pomysł
Alex_M 12.11.2014 12:01
podoba mi się pomysł z czerwoną kapusta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak