Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki domowe z boczkiem i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
jajko 1 szt.
żółtko jajek 2 szt.
sól 1/4 łyżeczki
olej 1 łyżka
boczek wędzony 15 dag
ser pleśniowy 15 dag
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki domowe z boczkiem i serem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Do mąki wbić jajko, dodać żółtka, 4 łyżki wody, olej i wyrobić ciasto bardzo dokładnie. Odstawić na chwilę po czym rozwałkować na stolnicy i odstawić do przeschnięcia. Następnie ciasto pokroić w paski, ułożyć jeden na drugim i kroić ukośnie łazanki. Gotować 3 minuty w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Łazanki domowe z boczkiem i serem foto
2
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić, polać osączone na sicie łazanki, posypać startym serem i zieleniną.
Krok 2 - Łazanki domowe z boczkiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.04.2014 14:17
Dobre łazanki , ale bym zjadła :) narobiłaś mi smaku.
Katarzyna59 26.04.2014 13:07
smaczne łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak