Lasange - LAZANIA

Lasange - LAZANIA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • sos beszamelowy

  • pomidory z puszki

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • makaron lasange

    1 opakowanie
  • ser mozarella

  • sól i pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek kroimy i podsmażamy do czosnku do dodajemy mięso mielone cebule pokrojoną i pietruszkę oraz przyprawy, gdy już będzie podsmażone wszystko dodajemy pomidory z puszki, mięszamy . W żaroodpornym naczyniu dajemy na spód trochę sosu beszamelowego następnie makaron, na makaron mięso z dodatkami polewamy sosem i na koniec dajemy ser żeby wszystko było zlepione układamy tak kolejno warstwy na końcu ma być sos ni ser, zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 30 min (180 stopni)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

erym

12.06.2013 17:27
uwielbiam wloska kuchnie!

pestka

11.06.2013 13:23
świetny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat