"Kwaśnica"-Góralskie danie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

  • kapusta kiszona

    30 dag
  • żeberka wieprzowe

    60 dag
  • czosnek

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • ziemniaki

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać ,pokroić i wrzucić do garnka z postawioną na gazie wodą.Dodać przyprawy(czosnek,sól,pieprz,ziele angielskie). Gdy mięso zacznie mięknąć to wrzucić kapustę i gotować aż wszystko zmięknie (mięso i kapustę). Ugotowane ziemniaki włożyć do talerza i nalać zupy
Polecam na ostro !!! :) Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agogo2 25.02.2013 14:04
poleacm
mirosława4 19.08.2012 21:37
pyszna
Katarzyna59 18.08.2012 16:49
pyszna
Aneta41 20.07.2012 21:18
muszę spróbować
Mirka-Ludomila 19.07.2012 22:36
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat