Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
szpinak 1 paczka
feta 1 opakowanie
ciasto francuskie 1 opakowanie
sól do smaku
piepsz do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim

Na patelni, na rozgrzane masło wrzucić zamrożony szpinak. Gdy zacznie robić się już z niego papka dodać fetę, wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić odrobiną soli i pieprzem do smaku. Odstawić do ostygnięcia.

Ciasto rozwałkować i podzielić na płaty o dowolnej wielkości. Z prawej i lewej strony ciasto ponacinać w paseczki. Na środku ułożyć surowe kawałki mięsa, doprawić je solą, pieprzem, położyć szpinak i zawijać ciasto na przemian składając prawy pasek - lewy - prawy - lewy itd.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200C przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 20.01.2013 16:21
smaczne
Lemon 20.01.2013 14:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak