Kurczak z farszem z wątróbki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kurczak (cały )

    1
  • Wątróba (z kurczaka)

    ok 0,5 kg
  • cebula

    2 duże
  • Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat

    co smaku
  • Majeranek suszony Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • ine przyprawy

    wg uznania i smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kurczaka umyć oczyścić , wątróbkę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na rozgrzanym oleju , dodać cebulkę pokrojoną w kostkę dusić razem pod przykryciem. na koniec przyprawić. nałożyć do kurczaka , zaszyć go aby nie wyleciało.
włożyć do worka do pieczenia i piec ok 1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
to danie podaje z pieczonymi ziemniakami i z sałatką grecką.
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat