Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 sztuki
brzoskwiń 3 sztuki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
bazylji 1 szczypta
oregano 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z brzoskwinią

Udka z kurczaka opłukać i osuszyć. Natrzeć solą,pieprzem oraz bazylją i oreganem. Odstawić na 15minut. Brzoskwinie przemyć i obrać ze skórki. Pokroić na większe ćwiartki. Do blachy wlać olej i wyłożyć natarte udka z kurczaka. Na około kurczaka wyłożyć ćwiartki brzoskwiń. Piec w piekarniku około godziny w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak