Kurczak w sosie/puree selerowo - pasternakowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1 litr
  • ćwiartki z kurczaka

    5 sztuk
  • pasternak

    1 duży
  • seler korzeniowy

    2 duże
  • ryż basmati

    100 gram
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do Garnka wlewamy bulion, dodajemy kurczaka, obrany pasternak oraz seler, gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu kurczaka wyjmujemy kości i zdejmujemy skóry . Seler i pasternak rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę, dodajemy do bulionu bulionu, wsypujemy ryż, gotujemy go do miękkości.Doprawiamy do smaku curry. Na talerz wykładamy kawałki mięsa, polewamy sosem z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat