Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
śmietana 12% 100 ml
koperek pęczek
mąka 1 łyżeczka
woda 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM

Kroki postępowania

1
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM  foto
2
Smażyć na złoty kolor, dodać pieczarki i cebulę pokrojone w kostkę.
Krok 2 - KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM  foto
3
Pod koniec smażenia dodać śmietanę oraz łyżkę mąki roztrzepana w wodzie by zagęścić sos. Na koniec dodać koperek.
Krok 3 - KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 19:30
smaczne danie
marcia7 17.05.2016 19:22
fajny taki delikatny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak