Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
udka kurczaka
1 kg
Marynata
-
olej
3 łyżki -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
3 łyżki -
majonez
1 łyżka -
sól
1 łyżeczka -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
pieprz
1/2 łyżeczki -
estragon
2 szczypty
Przepis i sposób przygotowania Kurczak w marynacie z majonezem - z grilla, patelni lub piekarnika
Kroki postępowania


Całość przykryć i odstawić do lodówki - minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.

(*) Kurczaka należy podlać odrobinką wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
(**) Mięso piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków.
Warto skorzystać z rękawa/worka do pieczenia.
Każda wersja jest rewelacyjna. Kurczak wychodzi soczysty i naprawdę bardzo smaczny, a skórka... pychotka!
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się