Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w majeranku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt.
sól i pieprz do posypania
Papryka ostra mielona Prymat do posypania
Majeranek suszony Prymat do posyniapa
kostka rosołowa 1 szt.
śmietana 3 łyżki
mąka 2-3 łyżki
serek topiony 1 trójkącik

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w majeranku

Kroki postępowania

1
Udka myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
Krok 1 - Kurczak w majeranku foto
2
Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego (ja piekłam w ultra pro), delikatnie podlewamy wodą z kostką rosołową, przykrywamy i wkładamy do piekarnika na ok. godzinę
Krok 2 - Kurczak w majeranku foto
3
Z pozostałej części rosołku z kostki robimy sos.
Dodajemy mąkę, śmietanę i serek topiony, mieszamy do zagotowania. Zalewamy mięso sosem i wkładamy na 15 min do piekarnika
Krok 3 - Kurczak w majeranku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.04.2015 07:49
lubię takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak