Kurczak smażony w torebce - druga odsłona :)

Kurczak smażony w torebce - druga odsłona :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
  • pieprz

    1 łyzeczka
  • gorczyca

    1 łyzeczka
  • kolendra mielona

    1/2 łyżeczki
  • cebula

    1 łyżeczka
  • torebki do smażenia

    4 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • chili pieprz cayenne

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak smażony w torebce - druga odsłona :) foto
Do miseczki wlać oliwe dodać wszystkie przyprawy oraz bardzo drobno posiekaną cebulę. Wymieszać.
Mięso umyć osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem. Natrzeć marynatą i odstawić na około 2-3 godziny.
Krok 2 - Kurczak smażony w torebce - druga odsłona :) foto
Filety wkładać do torebek do smażenia (do każdej torebki jeden filet) i układać na rozgrzanej patelni. Smażyć około 20 minut co jakis czaso obracając mięso (torebki).
Krok 3 - Kurczak smażony w torebce - druga odsłona :) foto
Usmażone mięso wyjąć z torebek i podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aannkaa82

13.01.2014 19:09
* miało być - dla mnie

Aannkaa82

13.01.2014 19:08
Dla mie genialny wynalazek ;) z pana Jana N. :) Lubie ich uzywać bo później nie trzeba kombinować jak tu doczyscic patelnię :)

Alex_M

13.01.2014 12:55
o, ciekawe, czy to jest coś w stylu papirusa, nie powiem jakiej firmy na W? ;)

ONY_za_kare

12.01.2014 14:03
a cóż to za wynalazek, te torebki? :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat