Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod plastrami jabłka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka
nóżki z kurczaka
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat
sól
jabłko 1
białe wino 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod plastrami jabłka

Części kurczaka umyć posolić, popieprzyć i wysmarować czosnkiem i papryka, odstawić do lodówki na godzinkę-dwie.

Pokroić jabłko w plastry i rozłożyć na kurczaku.Dzięki temu kurczak będzie soczysty! Piec w piekarniku na 180stopni przez ok. 35 minut, podlewać od czasu do czasu winem :) Po upieczeniu jabłka zjeść albo wyrzucić :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 28.03.2013 12:25
Bardzo smakowity przepis,ciekawie komponujące się składniki dają na pewno wyjątkowy,oryginalny smak,niezwykłe danie,prezentuje się bardzo zachęcająco,bardzo interesująca propozycja dania.
edzik 28.03.2013 11:12
bardzo fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak