Kurczak po wietnamsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    2 szt
  • oliwa

  • ketchup

    10 dag
  • sól

  • pieprz

  • curry

  • cukier

  • banan

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone kurczęta umyć, odciąć szyje i skrzydła, przekrajać każdego na 4 części, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Do naczynia z grubym dnem wsypać cukier, zrumienić na karmel, dodać oliwę i kurczęta. Zrumienić, skropić wodą i dusić do miękkości. Banany umyć, obrać, drobno pokrajać, dodać do kurcząt pod koniec duszenia razem z ketchupem i przyprawami. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat