Kurczak po tatarsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 sztuka
  • włoszczyzna

    1 porcja
  • jaja

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • sok z cytryny

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka gotujemy w wywarze z włoszczyzny, dzielimy na porcje, studzimy. Panierujemy w jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokodyl 06.02.2012 06:38
ciekawe
Barbara/zuza22_85 20.10.2011 22:59
tak bardzo
Misiek1 08.04.2011 11:03
brzmi smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat