Kurczak po seczuańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • sos seczuański z chili

  • kukurydza

    4 łyżki
  • groszek konserwowy

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • makaron nitki

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po seczuańsku foto
1. Pierś z kurczaka należy pokroić w paski i obsypać solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Kurczak po seczuańsku foto
2. Do usmażonego mięsa dodajemy kukurydzę, groszek i sos. Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Krok 3 - Kurczak po seczuańsku foto
3. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 4 - Kurczak po seczuańsku foto
4. Na talerze wykładamy porcję makaronu i porcję sosu z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 04.04.2014 21:24
Świetne jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat