Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po seczuańsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
sos seczuański z chili
kukurydza 4 łyżki
groszek konserwowy 4 łyżki
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
makaron nitki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po seczuańsku

Kroki postępowania

1
1. Pierś z kurczaka należy pokroić w paski i obsypać solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa smażymy na rozgrzanej patelni.
Krok 1 - Kurczak po seczuańsku foto
2
2. Do usmażonego mięsa dodajemy kukurydzę, groszek i sos. Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Krok 2 - Kurczak po seczuańsku foto
3
3. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Krok 3 - Kurczak po seczuańsku foto
4
4. Na talerze wykładamy porcję makaronu i porcję sosu z mięsem.
Krok 4 - Kurczak po seczuańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.04.2014 21:24
Świetne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak