Kurczak po indyjsku Marcina Budynka

Kurczak po indyjsku Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    4 sztuki
  • przyprawa curry

  • kminek

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
  • sok pomidorowy

    1/2 szklanki
  • mleko kokosowe

    1/2 szklanki
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • chili pieprz cayenne

  • kolendra

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pałki z kurczaka myjemy, przyprawiamy curry. Rozgrzewamy olej na patelni, wsypujemy kminek, kiedy już delikatnie się upraży, obsmażamy delikatnie pałki kurczaka, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rumienimy ją. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok pomidorowy z dodatkiem cukru. Potrawa powinna się dusić do czasu, aż wszystkie składniki połączą się (mniej więcej 15 minut). Całość doprawiamy do smaku pieprzem cayenne i solą. Kurczaka po indyjsku możemy serwować z ryżem albo samego po wcześniejszym posypaniu go dużą ilością posiekanej kolendry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

endzi

17.03.2016 08:28
Wyglada ciekawie!

jagoda5913

20.02.2016 00:47
smacznie wygląda

IKrakowianka

19.02.2016 15:39
świetne mięsko

Damiano

19.02.2016 08:41
pyszny kurczak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat