Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak bursztynowy z warzywami i czosnkiem kolorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ćwiartki z kurczaka 3-4 sztuki

Przyprawy

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól

Dodatkowo

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak bursztynowy z warzywami i czosnkiem kolorowym

Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać i następnie powstałą mieszanką natrzeć umytego oraz osuszonego kurczaka.
Marchewkę z pietruszką obrać i pokroić w grubsze plasterki.
Mięso oraz warzywa umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
(Jak mamy więcej czasu, to na 2-3 godziny.)
Po tym czasie całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 70-90 minut w 180 stopniach.
(Czas pieczenia zależy od wielkości ćwiartek.)
Pod koniec pieczenia worek należy rozciąć, aby mięso było zarumienione.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:37
dobre mieso.
Jagódka17
Jagódka17 06.01.2018 14:07
Aż zgłodniałam...
Babeczka35 06.01.2018 08:48
Apetyczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak