Kulki ryżowe Zewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Takie kulki to super przekąska. Jeśli mamy ugotowany ryż to przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Szybko i smacznie!

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż ugotowany

    2 szklanki
  • kukurydza w puszce

    200 gramów
  • pomidory suszone

    6 sztuk
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • rukola

    2 garście
  • kiełki rzodkiewki

    1 garść
  • cebula

    1 sztuka
  • serek śmietankowy naturalny

    150 gramów
  • majonez

    1 łyżka
  • Musztarda czosnkowa Prymat

    1 łyżka
  • Musztarda kremska Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana Prymat w młynku

    2 szczypty
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pomidory pokroić w kostkę. Połowę rukoli pokroić, a połowę ułożyć na talerzu. Kukurydzę odcedzić.

Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut, a potem formować kulki. Gotowe kulki układać na rukoli. Kulki gotowe, smacznego!

ZEWA
Cebula ma być mała, a papryka mała jedna lub pół dużej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat