Kuleczki z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    3/4 kg
  • woda

    1-2 łyżki
  • bułai tarta

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet przekręcić przez maszynkę. Następnie wymieszać z bułką tartą i wodą. Przyprawić do smaku. Z powstałej masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.
Podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką z marchewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eewelina 03.07.2012 22:13
czy to się nie rozleci?
IlonaAlbertos 02.05.2012 14:48
Fajna propozycja.
szajba2 31.12.2011 19:49
mniam
Barbara55 06.12.2011 16:37
super,lubię kuleczki
kielcok1 29.10.2011 12:41
a indyk na to niemożliwe
Margo1 29.03.2011 17:50
bardzo fajny pomysł
zbysio 15.01.2011 19:59
super
aginaa 23.09.2010 12:11
pyszne
klaudia879 06.07.2010 09:31
No i jakie pyszne:)
cukiereczek 18.05.2010 08:35
Na obiadek super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat