Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
200 g -
pieczarki
250 g -
cebula
1 -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
soczewica
350 g -
pieczywo pszenne
4 kromki -
jajko
2 -
parmezan starty
30 g -
Dip Party Meksykański
1 -
keczup
5 łyżek -
feta
35 g -
oliwa
3 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż cebulę. Marchewkę obierz i pokrój w drobniutką kostkę, dodaj ją do cebuli i smaż około 7 minut.
Pieczarki oczyść i pokrój drobniutko, dodaj je ze słodką papryką do warzyw, smaż około 10 minut.
Wymieszaj z soczewicą (soczewicę przygotuj wg opisu na opakowaniu), koncentratem pomidorowym i ostudź.
Chleb pokrój w małą kostkę- im mniejsza tym lepiej.
Do warzyw dodaj chleb, jajka, oba sery, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
Uformuj kuleczki, układaj je na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 25 min.
Dip meksykański połącz z keczupem i wodą, wymieszaj i odstaw na 5 minut. Kuleczki podaj z dipem.
Smacznego :)
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)