Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki marchewkowo-pieczarkowe
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż cebulę. Marchewkę obierz i pokrój w drobniutką kostkę, dodaj ją do cebuli i smaż około 7 minut.
Pieczarki oczyść i pokrój drobniutko, dodaj je ze słodką papryką do warzyw, smaż około 10 minut.
Wymieszaj z soczewicą (soczewicę przygotuj wg opisu na opakowaniu), koncentratem pomidorowym i ostudź.
Chleb pokrój w małą kostkę- im mniejsza tym lepiej.
Do warzyw dodaj chleb, jajka, oba sery, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
Uformuj kuleczki, układaj je na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 25 min.
Dip meksykański połącz z keczupem i wodą, wymieszaj i odstaw na 5 minut. Kuleczki podaj z dipem.
Smacznego :)