Kuczak po hiszpańsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • udka kurczaka

    4 sztuki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • mielona kolendra

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mąka pszenna

    1/4 szklanki

Marynata

  • skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka kurczaka umyj i osusz. Natrzyj go skórką i sokiem z cytryny oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstaw do lodówki na 3/4 godziny.

Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej udka.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż udka na złoty kolor.

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
Udka przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat