Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
udka kurczaka
4 sztuki -
tymianek
1 łyżeczka -
mielona kolendra
1 łyżeczka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
mąka pszenna
1/4 szklanki
Marynata
-
skórka z cytryny
1 łyżeczka -
sok z cytryny
3 łyżki -
ząbek czosnku
3
Przepis i sposób przygotowania Kuczak po hiszpańsku
Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej udka.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż udka na złoty kolor.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C.
Udka przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 20 minut.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się