Kućmok

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka przyprawiamy pieprzem i solą.Cebulę kroimy w cienkie plasterki i dusimy ją razem z mięsem do miękkości.Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach,dodajemy jajka,mąkę ,łyżeczkę soli,szczyptę ostrej papryki i 2 płaskie łyżeczki pieprzu cayenne.Wszystko mieszamy.Uduszone mięso z cebulą układamy na blasze 25/25cm i zalewamy masa ziemniaczaną.Pieczemy około 1,5 godz..z uduszonych żeberek usuwamy kości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 28.11.2012 14:23
ta nazwa tylko chyba regionalna
caralajna 25.06.2012 08:18
ciakawa nazwa
aacaac 13.03.2012 11:23
bardzo ciekawy przepis
matii6 16.01.2012 18:29
żeberka lubię,nazwa ciekawa
barbara11561 27.12.2011 22:36
jedzonko pyszne,ale nazwa niesamowita,na pewno regionalna(skąd pochodzi)
kate.500 03.12.2011 13:33
smieszna nazwa
Dorian 29.10.2011 20:45
ciekawy przepis
Chojłówna 23.09.2011 20:34
:D fajne
smakoszek 21.09.2011 07:50
bardzo ciekawy przepis
Marzena34 04.07.2011 21:14
fajna nazwa i przepis taki swojski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat