Kućmok

Kućmok

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pieprz cayenne

    2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka przyprawiamy pieprzem i solą.Cebulę kroimy w cienkie plasterki i dusimy ją razem z mięsem do miękkości.Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach,dodajemy jajka,mąkę ,łyżeczkę soli,szczyptę ostrej papryki i 2 płaskie łyżeczki pieprzu cayenne.Wszystko mieszamy.Uduszone mięso z cebulą układamy na blasze 25/25cm i zalewamy masa ziemniaczaną.Pieczemy około 1,5 godz..z uduszonych żeberek usuwamy kości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

28.11.2012 14:23
ta nazwa tylko chyba regionalna

caralajna

25.06.2012 08:18
ciakawa nazwa

aacaac

13.03.2012 11:23
bardzo ciekawy przepis

matii6

16.01.2012 18:29
żeberka lubię,nazwa ciekawa

barbara11561

27.12.2011 22:36
jedzonko pyszne,ale nazwa niesamowita,na pewno regionalna(skąd pochodzi)

kate.500

03.12.2011 13:33
smieszna nazwa

Dorian

29.10.2011 20:45
ciekawy przepis

Chojłówna

23.09.2011 20:34
:D fajne

smakoszek

21.09.2011 07:50
bardzo ciekawy przepis

Marzena34

04.07.2011 21:14
fajna nazwa i przepis taki swojski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat