Krupnioki Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    2 sztuki
  • smalec

    2 łyżki
  • kasza

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krupnioki wcześniej wyjąć z lodówki,żeby miały temperaturę pokojową(wtedy nie popękają).Cebulę pokroić w ćwierć krążki(można posiekać).Na patelni roztopić smalec,włożyć krupnioki i obsmażyć z jednej strony.Przewrócić ostrożnie na drugą stronę,dodać cebulę i smażyć aż cebula lekko się przyrumieni.Smacznego!

Ja krupnioki podałam z ognistą cukinią (przepis w mojej galerii),rzodkiewkami konserwowymi (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 23.06.2011 12:32
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat