Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Kucharek przyprawa do potraw
cebula biała 1 sztuka
marchew 2 sztuka
kasza jęczmienna 1 szklanka
ziemniaki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

na korpusie gotujemy rosół, z dodatkiem cebuli 3 liści laurowych i ziela angielskiego. Gdy wywar będzie gotowy wyjmujemy korpus i przelewamy rosól przez sitko, do ugotowanego rosłu dolewamy wody dodajemy kostkę rosłową, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę, gdy ziemniaki zaczna mięknąc dodajemy startą na tarce marchewkę, przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwka 01.12.2012 22:42
lubię to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak