Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z farszem jabłkowo - żurawinowym
- Podzielić ciasto na dwie części, jedną wyłożyć dno małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Podpiec ciasto w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut.
- Posypać bułką podpieczone ciasto.
- Wyłożyć farsz jabłkowo - żurawinowy ( jabłka zetrzeć na dużych oczkach, dodać do nich suszoną żurawinę + odrobinę cukru i wymieszać ). Jeśli jest nadmiar soku to odcisnąć go.
- Z białek ubić pianę na sztywno i dodać budyń śmietankowy.
- Wyłożyć pianę na farsz jabłkowo - żurawinowy.
- Na to pozostałe kruche ciasto.
- Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec aż do zrumienienia przez 35 minut.
- Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.
- Smacznego !