Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
rodzynki 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mąkę wraz z margaryną zagniatam do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy resztę składników (rodzynki warto rozkroić na mniejsze kawałki ułatwi to rozcinanie batona na talarki) całość zagniatamy.
Krok 1 - Kruche ciasteczka z rodzynkami foto
2
Gotowe ciasto zagniatamy w baton i zawijamy folię aluminiową, następnie wkładamy do lodówki na około 45 min.
Krok 2 - Kruche ciasteczka z rodzynkami foto
3
Po wyjęciu z lodówki rozwijamy baton i kroimy na talarki o grubości około 1 cm.
Krok 3 - Kruche ciasteczka z rodzynkami foto
4
Talarki układamy na blasze i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na około 10-15 min.
Krok 4 - Kruche ciasteczka z rodzynkami foto
5
Po wyjęciu z piekarnika odkładamy gotowe ciasteczka w chłodne miejsce w celu nabrania przez nie chrupkości. Życzymy smacznego !!!
Krok 5 - Kruche ciasteczka z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.05.2013 08:26
super do herbatki lub kawy !!!!
David 17.04.2013 22:44
lubię takie pieguski
wyattearp 14.04.2013 13:44
do kawki super
Renataj 14.04.2013 01:32
W sam raz do małej czarnej - kawki oczywiście
Monika58 13.04.2013 22:58
smaczne domowe
Janina 13.04.2013 19:55
Bardzo smaczne
gosia561 13.04.2013 18:34
domowe pieguski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak