Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 160 gram
cukier gram
kakao 20 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
margaryna 130 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka czekoladowe

Wykonanie

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Masło/margarynę utrzeć z cukrem i dodawać mąkę. Dokładnie wymieszać mikserem, a następnie z utworzonego ciasta formować kuleczki i spłaszczać do średnicy około 4-5 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.

Po wyjęciu blaszki i wystudzeniu ciastek, udekorować wedle własnego upodobania ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 19.02.2013 20:40
Fajne ciasteczka, takie małe słodkie co nieco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak