Kruche babeczki z pastą jajeczną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta jajeczna

  • jajko

    6 szt
  • oliwki czarne Smak

    garść
  • majonez

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Babeczki

  • babeczki kruche

    12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zimne obrać ze skorupek. Podzielić na mniejsze części i razem z oliwkami oraz majonezem umieścić w misie blendera. Dodajemy tyle majonezu, żeby pasta po zmiksowaniu była kremowa, ale niezbyt rzadka. Ja na początku daję 1 łyżkę i w razie potrzeby dodaję więcej. Po zmiksowaniu składników całość doprawiamy i bardzo dobrze mieszamy. Przekładamy pastę do szprycy cukierniczej i wyciskamy na babeczki. Można podawać od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 13.02.2016 22:37
fajny pomysł
staropolanka5 21.01.2016 16:39
ładnie podane i smakowite
Stenka 20.01.2016 19:55
ciekawy przepis
Ola1young 20.01.2016 16:37
pyszna przekąska na 1 raz
IKrakowianka 20.01.2016 16:20
fajna przekąska
Anna133 20.01.2016 15:34
nigdy nie robiłam wytrawnych, czas może wypróbować ;) wyglądają zachęcająco
Konczi 20.01.2016 15:09
fajna przekąska
adelajda 20.01.2016 14:38
Bardzo lubię :)
bertpvd 20.01.2016 13:47
pyszne są te babeczki - ciekawy kolor
Futka 20.01.2016 12:58
Cudne i smakowite babeczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat