Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąki
250 g -
masła pokrojonego w kostkę
150 g -
soli szczypta
do smaku -
cukru pudru
3 łyżki -
mleko
1 łyżka -
jajko
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Kruche babeczki z owocami
Krem cytrynowy i owoce:
250 g serka homogenizowanego
100 g śmietany homogenizowanej
60 g cukru pudru
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
Wymieszać dokładnie serek homogenizowany ze śmietaną, cukrem i skórką cytrynową. Nakładać do wystudzonych babeczek, ułożyć dodatki i posypać cukrem pudrem.
Udekorować owocami świeżymi np. truskawki, borówki, maliny oraz płatki czekoladowe, mięta, bita śmietana i cukier puder.
Smacznego !!
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się