Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krople rosy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

margaryna 0,5 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1,5 szklanki
żółtko jajek 3
cukier 0,5 szklanki

Masa twarogowa

olej 0,5 szklanki
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 3
cukier waniliowy 1 opakowanie
twaróg 1 kg.
mleko 2 szklanki

Dodatkowo

białko 6
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krople rosy

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto połączyć, wyłożyć na blachę.
Krok 1 - Krople rosy foto
2
Twaróg połączyć z cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i żółtkami.
Krok 2 - Krople rosy foto
3
Do masy dodać pozostałe składniki.
Krok 3 - Krople rosy foto
4
Na ciasto wyłożyć masę twarogową i piec w 180 stopniach przez 45 minut. Białka z cukrem ubić na pianę, wyłożyć na masę twarogową i piec ponownie w 180 stopniach przez 10-15 minut.
Krok 4 - Krople rosy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 02.12.2014 08:43
uwielbiam taki serniczek
engie23 02.12.2014 08:30
pyszności :)
Magula 02.12.2014 07:24
mniam lubię ten serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak