Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

królik z kurkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik
1 szt.
kurki
250 g
oliwa
2 łyżki
miód pszczeli
0,5 szklanki
sos sojowy
2 łyżki
sól do smaku
1 szczypta
Sklep Prymat
cebula biała
1 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
tymianek
1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: królik z kurkami

Tuszkę królika podzielić na 6 części. Przygotować marynatę z miodu, oliwy, sosu sojowego i przypraw. Zalać nią królika i włożyc do lodówki. Marynować przez 2 doby. Po wyjęciu mięsa z marynaty, obsmażyć je z obu stron, a następnie dodać na patelnię resztę marynaty i trochę wody.
Dusić tak mięso przez ok 20 min. Po czym dodać do sosu podsmażone kurki z cebulą pokrojoną w piórka. Dusić tak jeszczcze razem ok. 40 min. Po tym czasie mięsko jest mięciutkie i pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 02.08.2012 22:25
świetne
Rafał10 29.05.2012 15:08
PYCHOTKA! Uwielbiam smak potraw z królika! Po przepisie widać, że składniki się zgrywają... muszę wypróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak