Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
20 dkg -
mleko 2%
1|4 litra -
woda letnia
1|4 litra -
jajko
4 sztuki -
cebula biała
2 sztuki -
pieczarki marynowane
0,5 kg -
olej do smażenia
-
ser gouda
15 dkg
Przepis i sposób przygotowania krokiety z pieczarkami mojej mamy
Jaja 2 sztuki roztrzepać w mleku dodać wodę mąkę sól. Wymieszać usmażyć naleśniki.
Farsz:
Pokrojone cebule zeszklić na oleju dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach i smażyć razem. Do przestudzonych dodać żółty ser starty na tarce. Doprawić do smaku. Naleśniki smarować farszem zwijać i panierować w jajach i bułce tartej. Smażyć na oleju. Smacznego!!!
Komentarze (1)