krokiety z pieczarkami mojej mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 dkg
  • mleko 2%

    1|4 litra
  • woda letnia

    1|4 litra
  • jajko

    4 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • pieczarki marynowane

    0,5 kg
  • olej do smażenia

  • ser gouda

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe:
Jaja 2 sztuki roztrzepać w mleku dodać wodę mąkę sól. Wymieszać usmażyć naleśniki.
Farsz:
Pokrojone cebule zeszklić na oleju dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach i smażyć razem. Do przestudzonych dodać żółty ser starty na tarce. Doprawić do smaku. Naleśniki smarować farszem zwijać i panierować w jajach i bułce tartej. Smażyć na oleju. Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kupiska 22.08.2012 16:51
pyszne są takie domowe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat