KROKIETY Z MUSEM JABŁKOWYM W CYNAMONOWEJ PANIERCE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

NALEŚNIKI

  • mąka

    1 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • cynamon Prymat

    1 łyzeczka
  • olej

    4 łyzki
  • sól

    1 szczypta

NADZIENIE

  • jabłka

    500 g
  • cukier

    4 łyzki

PANIERKA

  • jajko

    2 szt
  • Cynamon mielony Prymat

    2 łyzki
  • płatki owsiane

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI:

Składniki miksujemy na gładkie ciasto, smażymy średniej wielkości naleśniki.

NADZIENIE:

Obrane jabłka kroimy w kosteczkę, wkładamy do garnka, zalewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i prażymy kilkanaście minut do miękkości.

CAŁOŚĆ:

Naleśniki smarujemy nadzieniem jabłkowym, zakładamy boki, zawijamy krokiety.

Obtaczamy w jajku i podprażonych płatkach owsianych wymieszanych z cynamonem.

Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.

Zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 28.09.2015 21:39
super pomysł:) zjadłbym nawet teraz:)
molanka 28.09.2015 16:00
interesujący pomysł
Agnieszka-87-25 28.09.2015 15:14
mniam pycha
gosia561 28.09.2015 14:47
bardzo są ciekawe
Asik32 28.09.2015 13:08
na takie krokieciki mam wielką ochotę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat