Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 2 łyżkeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Osobno ugotowałam kapustę kiszoną z zielem angielskim listkiem laurowy majerankiem pieprzem mielonym białym i przecierem pomidorowym. Pieczarki osobno podsmażyłam i udusiłam z solą morską , Trzeba pamiętać, że farsz powinien być mocno doprawiony, żeby było go czuć w krokietach.
Krok 1 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
2
Zmiksowałam składniki na ciasto naleśnikowe . Usmażyłam cienkie naleśniki dosyć jasne .
na naleśniki:
1l mleka
2 jajka
1-2 szk mąki
1/2 szkl. wody mineralnej gazowanej,
szczypta soli i proszku do pieczenia.
2 jajka
bułka tarta koło 200 gram
Krok 2 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
3
Farsz rozsmarować na całej długości naleśnika.
Krok 3 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
4
Dwa boki zawinęłam do środka, a naleśnik zwinęłam w tobołek.
Krok 4 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
5
Naleśniki panierowałam w jajku i bułce tartej i obsmażałam z każdej strony na złoto.
Krok 5 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
6
Smakują i na ciepło i na zimno .
Krok 6 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak