Krokiety z bułki do barszczyku

Krokiety z bułki do barszczyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    4 szt z "przedziałkiem"
  • czosnek

    2 ząbki
  • mleko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

  • Farsz:

  • mięso mielone

    ok 30 dag
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 szt
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Krokiety z bułki do barszczyku

Bułki podzielić na dwie części i wyjąć większą część środka z każdej połówki bułki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę albo rozetrzeć z solą i natrzeć środki bułek.

Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę, majeranek, tartą bułkę i wbić jajko. Wszystko połączyć i doprawić do smaku.
Przygotowanym farszem napełniać połówki bułek.
Mleko przelać do miseczki i każdą połówkę lekko nasączyć w mleku, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Podawać z barszczykiem.
Można panierować w jajku i bułce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

katarzynka455 11.02.2017 11:42
dziękuję Wam baaardzo:)
Wafelek2601 11.02.2017 09:17
Muszą być smaczne
Róża1 10.02.2017 21:33
Bardzo ciekawy pomysł !!!
Bernadeta1 10.02.2017 21:16
Chętnie takie wypróbuję
halina17 10.02.2017 20:28
Dobry przepis.
IKrakowianka 10.02.2017 20:26
ciekawy pomysł :)
Justyna Jussstiii 10.02.2017 20:20
Bardzo smakowite
wwwiolka 10.02.2017 20:06
Bardzo fajny przepis.
Ola1young 10.02.2017 19:05
na pewno bardzo pyszne :)
MagdalenaIC 10.02.2017 17:57
Brzmi pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat